Sommarens klockor ringa ut…

Och skolans, dagis och fritids klockor ringa alla våra små in. Nu återgår sakta allt till det normala.  Vardag och rutiner. För många familjer är det tyvärr en lättnad, många måltider äts på dagis, fritids och skola vilket lättar på ekonomin för familjerna.

Som alltid inför skolstart får vi ansökningar nu som innefattar bidrag till kläder i första hand. Och redan nu så inkommer tidigt ansökningar om vinterkläder och vinterskor. De som ska börja sina fritidsaktiviteter efter sommaren har ansökt och ansöker nu. Till fotboll, ridskola, bandy, dans, innebandy och basket. Idag är inte idrottskläderna den största utgiften utan säsongsavgifterna föräldrarna måste betala för sina barn för att de ska få spela, träna och göra det de älskar. Vet ni att säsongsavgifterna kan pendla mellan 500 kronor upp till 2.500 kronor för varje barn? För ungdomsverksamheter blir avgifterna ännu högre. Det finns så många talanger där ute inom junior idrotten, men alla får inte chansen på grund av detta. Där vill vi kunna hjälpa fler.

Men tack var det Er som stöttar Stiftelsen Sveriges Barn kanske det Svenska landslaget får en superstjärna om tio år. Tack från oss på stiftelsen.

Kommentera